Reklama
| Wywiad z Davem |
| Wpisany przez Bartek Borowicz |
| poniedziałek, 04 grudnia 2006 02:02 |
|
Rozmowa z Davem Penney’em, wokalistą grupy Archive
Świetnie gra się w Polsce
Bartek Borowicz: Czym jest muzyka? Zdecydowanie. Archive to nie jest kolektywny zespół. Darius (Keeler – przyp. BB) i Danny (Griffiths – przyp. BB) tworzą trzon i stawiają na nowe osoby. Przez to Archive jest otwarty na nowe pomysły, zmiany. Ale może tym sposobem niebawem zrezygnują z Ciebie? (śmiech) To prawda. Może tak być. Ale spokojnie. Na razie mamy umówione jeszcze kilka występów. Do Polski przyjadę. Oby ze mnie nie rezygnowali... Jakiej muzyki słuchasz? Jest tego sporo. British Sea Power – widziałem ich niedawno na żywo i zostałem ich fanem. Właśnie kupiłem nowy album Becka. Mogwai, Sigur Ros, Radiohead – to moi faworyci. Lubię to, co jest prawdziwe i interesujące. Najlepszy zespół świata w tej chwili to... To trudne pytanie. Sigur Ros, Mogwai. Ich koncerty mnie zupełnie powaliły. Przyjmijmy taką hipotezę. Polski muzyk zaprasza Cię do nagrania z nim utworu. Ma gotowy tekst i linię melodyczną. Ma jakieś szanse, żeby Cię namówić?
Rozmawiał Bartek Borowicz /”Gazeta Wyborcza – Kraków”, Radio Eska-Rock - Kraków , TVP3 - Kraków (program Regiony Kultury), „WUJ - Wiadomości Uniwersytetu Jagiellońskiego”, „SMS - Stylowy Magazyn Studencki”, „Motyw - Magazyn Studencki”, „Eurostudent - magazyn studencki”/ |